Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mąka cedrowa
04-09-2015, 00:55:54
Post: #1
mąka cedrowa
http://www.produktycedrowe.anastazja.org/index.php
Mąka cedrowa, 400g


[Obrazek: maka.png]


Unikalny, naturalny produkt przewyższający wartością odżywczą mięso, ryby i rośliny strączkowe. Pełny witamin i minerałów (w tym krzemu, fosforu, cynku, magnezu i innych), polecany osobom po przebytej chorobie, w trakcie rekonwalescencji, z anemią, osteoporozą, chorobami serca i układu oddechowego. Normalizuje przemianę materii, polecany jako dodatek do posiłków osobom z zaburzeniami trawienia, chorobami żołądka i jelit. Podobnie jak błonnik szybko wywołuje uczucie sytości, co ma niebagatelne znaczenie dla osób, które chcą pozbyć się nadwagi.

Skład: Mąka z nasion cedru syberyjskiego (100%).


Mąka cedrowa to jądra orzechów cedrowych prasowane według specjalnej technologii pozwalającej na zachowanie wszystkich właściwości odżywczych i łatwe wchłanianie przez organizm. Zawiera do 15% węglowodanów i do 40% tłuszczu. Duża zawartość białek (do 44%) i zbilansowanych aminokwasów pozwala zaspokoić wszystkie niedobory białkowe.
Zwiększa odporność i witalność, poprawia krążenie i skład krwi. Dwie łyżki stołowe mąki cedrowej zaspokajają codzienne zapotrzebowanie organizmu na wiele mikroelementów, witamin i aminokwasów.

Produkt rekomendowany zwłaszcza dla kobiet w ciąży i matek karmiących, oraz przy karmieniu małych dzieci, uczulonych na mleko krowie. Nie wywołuje alergii, działa rozgrzewająco i uspokajająco. Z jednego kilograma mąki cedrowej można uzyskać 16 litrów tzw. mleka cedrowego. Mąkę cedrową stosuje się również jako dodatek przy różnego rodzaju wypiekach (chleby, ciasta, naleśniki, placki) oraz jako zagęstnik do sosów czy zup.

Aby otrzymać jedną porcję mleka cedrowego, wystarczy dobrze wymieszać dwie czubate łyżki mąki cedrowej z odrobiną letniej wody do utrzymania jednolitej konsystencji, a potem dolewać wody aby uzyskać pożądane rozcieńczenie. Można dodać miód lub cukier do smaku.
Największą wartość odżywczą ma mąka nie poddawana obróbce termicznej powyżej 40 stopni Celcjusza - w ten sposób zostaną zachowane wszystkie wartości odżywcze, witaminy i enzymy.

Termin ważności - 6 miesięcy od daty produkcji. Waga z opakowaniem - 450 g

Producent: "OOO Megre, Nowosybirsk, Rosja"

Olej cedrowy, 100ml

[Obrazek: olej_cedrowy.png]


Jeden z najsłynniejszych produktów syberyjskiej tajgi. Wyjątkowa metoda tłoczenia na zimno przy użyciu drewnianych pras, (opisana w książkach z serii „Dzwoniące Cedry Rosji”) pozwala zachować wszystkie składniki i mikroelementy obecne w orzechach cedrowych.

Olej z orzechów syberyjskiego cedru jest wyjątkowo bogaty w witaminy A, B, C i wit. E, zwaną również „witaminą młodości”, kwas foliowy. Zawiera potrzebne organizmowi NNKT (nienasycone kwasy tłuszczowe) oraz szereg pierwiastków, takich jak miedź, cynk, magnez, kobalt.
Olej cedrowy ma działanie łagodzące na żołądek, zmniejsza wydzielanie kwasu solnego i chroni śluzówkę żołądka i przełyku. Poprawia i reguluje pracę wszystkich narządów. Ze względu na swe łagodne działanie może być przyjmowany przez dzieci.

Zbiór orzechów, jak i proces tłoczenia oleju odbywają się w tajdze, w ekologicznie czystej strefie.

Już mała łyżka oleju cedrowego dodaje sił do pracy, pobudza do życia i podwyższa poziom energii fizycznej i duchowej. Działa przy przemęczeniu fizycznym lub psychicznym, pomaga odbudować równowagę w człowieku.

Skład: Olej cedrowy nierafinowany (100%)


Czysty olej cedrowy (100%) polecany jest dla:

- osób cierpiących na choroby żołądka i układu pokarmowego (wrzody żołądka, nieżyt, stany zapalne)
- osób narażonych na stres i przebywanie w niekorzystnym środowisku (smog, hałas, zanieczyszczenia)
- kobiet w ciąży oraz karmiących (zwłaszcza w okresie bezpośrednio po porodzie)
- wykonywania masażu (poprawia krążenie krwi i jędrność skóry)
- dla dzieci i nastolatków

Szczegółowe informacje o oleju cedrowym i sposobach jego wykorzystania - LINK.

W celach profilaktycznych przyjmować 1-2 łyżki do herbaty (nie połykać od razu) dziennie, pół godziny przed jedzeniem. Kurację najlepiej stosować od 30 do 90 dni, im dłuższa tym lepszy leczniczy efekt. Przed uzyciem wstrząsnąć. Jedna butelka wystarczy na 2-4 tygodnie stosowania, w zależności od dawkowania.

Termin ważności - 12 miesięcy od daty produkcji.
Opakowanie - butelka szklana. Waga z opakowaniem - 270 g

Producent: "OOO Megre, Nowosybirsk, Rosja"

[Obrazek: konie053.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi



Odpowiedz