Wróżymy tylko osobom pełnoletnim - REGULAMIN PRÓŚB O WRÓŻBĘ - Kliknij i przeczytaj koniecznie!
Pytaj i odpowiadaj - zapraszamy na nasz nowy serwis - Pomóż nam go rozkręcić!
|
Rozdajemy książki
|
|
02-02-2012, 15:00:22
|
|||
|
|||
|
UWAGA: mamy dla Was kolejne książki do recenzji:
- "Uzdrawianie duszy i ciała" Doreen Virtue. (1 egzemplarz) - "Kurs odchudzania. 21 duchowych lekcji jak utrzymać idealną wagę na zawsze" Marianne Wiliamson (2 egzemplarze) - "Magia koloru dla początkujących" - Richard Webster (2 egzemplarze) - "Anioły i Duchowi Przewodnicy" - Richard Webster (2 egzemplarze) Bliższe informacje o tych tytułach znajdziecie na forum. ![]() Zapraszam do zgłaszania się! __________ |
|||
|
03-02-2012, 12:10:29
|
|||
|
|||
|
RE: Rozdajemy książki
Nazywam sie Joanna i od wielu juz lat interesuje sie numerologia , astologia, horoskopami , wiedza majów i wszelce pojeta ezoteryka. Jako, że numerologia jest powiazana z Geomancją z chęcią podejmę się wyzwania napisania recenzjii tej ksiązki.
Chciałabym wiedziec dodatkowo, Czy do książki są dołączone figury ? Uważam za niezbędne dodanie , że mieszkam w Londynie a nie na terenie Polski ![]() Pozdrawiam asiamaks Zdaniem Buddy absolutne zlo poprostu nie moze istniec-wszystko,czym promieniujemy na zewnatrz,powróci do nas,dlatego cos calkowicie negatywnego zniszczyloby samo siebie. |
|||
|
03-02-2012, 12:41:59
|
|||
|
|||
|
Witaj Joanno.
![]() Te figury geomancyjne nie istnieją fizycznie, jako np. karty, które się wyciąga. Figury tworzymy sami. Proces dywinacji w najprostszej wersji wygląda w ten sposób: - intuicyjnie kreślimy cztery rzędy znaków (kropeczek/kreseczek/kółeczek, co chcemy) - liczymy ile znaczków postawiliśmy w każdym rzędzie i w zależności od tego, czy liczba jest parzysta czy nie, rysujemy kawałek figury: * - z jednym elementem dla nieparzystej liczby ** - z dwoma dla parzystej W efekcie powstają takie "symbole-cudaki", składające się z czterech rządków, jednego lub dwóch elementów w każdym. Np: * ** ** * Możliwych figur jest szesnaście, a każda ma swoje znaczenie wróżebne i sens. Oczywiście w książce wszystkie zostały dokładnie omówione. ![]() Zamiast rysowania na kartce kreseczek, można skorzystać z prawdziwej ziemi i kamyczków (co na pewno będzie ciekawsze i bardziej magiczne!). Rysujemy na ziemi niewielki krąg i wrzucamy do niego kamyczki. W zależności od tego, czy w środku okręgu znajdzie się parzysta czy nieparzysta liczba kamyczków, otrzymujemy kawałek figury. Aby uzyskać całą figurę, operację rzucania należy powtórzyć cztery razy. Można też uzyskiwać figury rzucając patyczki. Patyczków ma być sztuk cztery, a na obu końcach ma być symbol * lub ** To najprostsza forma wróżenia, którą można wykorzystać do uzyskania odpowiedzi na nieskomplikowane pytanie. Do bardziej złożonych wróżb, istnieją specjalne wykresy (tak jak w tarocie mamy rozkłady), także wróżby opierające się na domach astrologicznych i połączeniach figur ze sobą. W książce omówiono kilka ciekawych systemów. ![]() Dziękuję, za informację o zamieszkaniu za granicą. Oj, ze względu na koszty wysyłki, raczej nie dostanę pozwolenia na wysłanie książki w świat. Ale może da się zrobić tak, że trafiłaby na polski adres kogoś z Twojej rodziny i ta osoba prześle ją dalej, do Londynu? To by było możliwe.
|
|||
|
03-02-2012, 18:37:13
|
|||
|
|||
|
Oczywiście, że jest to mozliwe . W tedy tylko wydłuży sie czas kiedy bedzie do mnie podrozowac
hmm.. opis brzmi bardzo jednoznacznie z I-Ching z technik wróżenia, ale moge się mylic .
Zdaniem Buddy absolutne zlo poprostu nie moze istniec-wszystko,czym promieniujemy na zewnatrz,powróci do nas,dlatego cos calkowicie negatywnego zniszczyloby samo siebie. |
|||
|
04-02-2012, 16:25:17
|
|||
|
|||
|
Tak, figury używane w geomancji przypominają nieco heksagramy - heksagramy składają się z sześciu rzędów, a te figury zawsze z czterech.
![]() Cytat:W tedy tylko wydłuży sie czas kiedy bedzie do mnie podrozowac Drobiazg, jakby co weźmiemy to pod uwagę. |
|||
|
04-02-2012, 21:49:00
|
|||
|
|||
|
super to wrazie jakby co jestem do dyzpozycji
Zdaniem Buddy absolutne zlo poprostu nie moze istniec-wszystko,czym promieniujemy na zewnatrz,powróci do nas,dlatego cos calkowicie negatywnego zniszczyloby samo siebie. |
|||
|
07-02-2012, 12:33:58
|
|||
|
|||
|
Ok, nie było odważnych, więc pierwszy z egzemplarzy "Geomacji" otrzymuje Joanna.
![]() Proszę o kontakt pw, w celu ustalenia szczegółów. |
|||
|
10-02-2012, 17:47:48
|
|||
|
|||
|
o to ja się zgłaszam do:
- "Uzdrawianie duszy i ciała" Doreen Virtue albo - "Kurs odchudzania. 21 duchowych lekcji jak utrzymać idealną wagę na zawsze" Marianne Wiliamson może ja nie muszę chudnoć, ale komuś z mojego otoczenia może się przydać a ja z miłą chęcią zrecenzuję
|
|||
|
11-02-2012, 16:46:02
|
|||
|
|||
Cytat:Jeśli masz ochotę otrzymać od nas "Geomancję dla początkujących" w zamian z recenzję, napisz tu parę słów o sobie, oraz uzasadnij krótko dlaczego zainteresowała Cię ta książka. Oj chętnie bym weszła w posiadanie jej. ![]() Oto moja recenzja : W dość rozległej dziedzinie wróżbiarskiej , geomancja jest jedną z najstarszych metod ( dlatego i ta książka z pewnością moim skromnym zdaniem należy do pozycji , które warto bardziej rozpropagować ). Bardzo mnie interesowała ta "działka " wróżbiarstwa lecz jest mało popularna jak się zorientowałam w czasie. Mogę dodać z przyjemnością ,że już od dawna sam Paracelcus nią się nawet interesował. Oraz znawcy tarota . Począwszy od znanego Etelli , który geomancję propagował po wróżkę Madam Lenormand, którzy w swych systemach wróżebnych znaków tych używali ( jak choćby Karty dla przykładu Grand Lenormand z tymi znakami wraz z mitologią, które to posiadają te znaki po dziś dzień i stanowią bardzo kompleksową wróżbę z astrologiczną również). Znam jedną taką pozycję na rynku ( by nie czynić reklamy pominę wymienianie ) ale tej nie znam i jak sądzę z moich zainteresowań o geomantach z pewnością takie kompendium wiedzy by mi się przydało w rozwijaniu tej umiejętności ( tym bardziej ,że sam autor książki jest znany z innych podobnych publikacji kart ). Wróżba geomantyczna o tyle ciekawa ,że można ja tworzyć w różnych warunkach . Nawet na plaży, rysując na piasku patyczkiem ją jak również myśleć intensywnie o swoim problemie kreśląc rząd kresek na papierze długopisem. Owszem dzisiejsze metody ułatwiają to, ograniczając się do zastosowania kart. Nic jednak nie zastąpi nimbu tajemnicy, stosowania jej w nietypowy sposób. I to miłe ,że na rynku powstała nowa pozycja książkowa. Z przyjemnością mogę polecieć użytkownikom nietypowych technik dywinacyjnych tę pozycję tego wydawnictwa. Pozdrawiam serdecznie.
|
|||
|
11-02-2012, 16:51:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2012 16:54:57 przez asiamaks.)
|
|||
|
|||
Cytat:o to ja się zgłaszam do: Fei słoneczko, ten post dotyczy tylko Geomancji i chetnych do recenzji tej właśnie pozycji a nie każdej wystawionej przez Illuminatio Zdaniem Buddy absolutne zlo poprostu nie moze istniec-wszystko,czym promieniujemy na zewnatrz,powróci do nas,dlatego cos calkowicie negatywnego zniszczyloby samo siebie. |
|||
|
11-02-2012, 16:57:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2012 17:07:54 przez Airi.)
|
|||
|
|||
|
No niby tak... tylko czemu jest adnotacja:
Cytat:UWAGA: mamy dla Was kolejne książki do recenzji:a nie ma gdzie się zgłosić?? chyba, że coś przeoczyłam -.- :mysli: chyba, że odpowiednie miejsce zostanie zrobione tego 16 - 17... |
|||
|
11-02-2012, 17:00:57
|
|||
|
|||
|
do każdej książki będzie odrębny wątek , tak przypuszczam
|||
|
11-02-2012, 17:06:48
|
|||
|
|||
|
okaże się pewnie niebawem...
tytuł wątku jest rozdajemy książki a nie że Geomacja do recenzji... więc może być różnie... jak coś to najwyżej jeszcze raz się zgłoszę w odpowiednim miejscu, jak uda mi się 'trafić'... asiamaks
|
|||
|
11-02-2012, 17:07:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-02-2012 17:10:20 przez asiamaks.)
|
|||
|
|||
|
Uda sie uda, jest podana data kiedy sie pojawia nowe
Dopiero teraz zauwazylam ze dodali cos wiecej, wybacz ![]()
|||
|
11-02-2012, 20:28:13
|
|||
|
|||
|
Już wyjaśniam.
![]() Wątek zaczął się od "Geomacji", ale jak widać w pierwszym poście, doszły kolejne dwa tytuły. A to dlatego, że nie ma sensu bałaganić i za każdym razem zakładać osobnych wątków. Z jednym będzie wygodniej. Tak więc w pierwszym poście będą wpisywane książki, po które możecie się zgłaszać. Proszę tylko, o zgłaszanie się po jedną konkretną książkę, która najbardziej interesuje. Opisy książek zawsze będą umieszczane na forum i w miarę dostępności także fragment, z którym można się zapoznać. Wasze recenzje będą zamieszczane w tematach dotyczących poszczególnych książek. Dzięki temu innym łatwo będzie te posty odszukać i zapoznać się z Waszym zdaniem.PS. Na dniach dodam nowe tytuły, lecz z racji na premierę "Uzdrawianie duszy i ciała", oraz "Kurs odchudzania" mają teraz pierwszeństwo. |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|

To by było możliwe.