Forum ezoteryczne | ezoteryka | ezoTop.pl

Pełna wersja: Czy mogę tam spotkać ducha?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Gdzie jest wieksze prawdopodobienstwo spotkania ducha, czy na miejscu smierci, czy w miejscu pochowania ciala??
ja mysle ze chyba na miejcu smierci
a może i tu i tu na równi ..

shaamankaa

Moim zdaniem jedno nie wyklucza drugiego... nawet jeśli sama nie widziałam żadnego ducha, ale są ludzie, którzy widzieli duchy w naprawde w wielu miejscach, nawet nie związanych z miejcem śmierci czy pochówku, więc trudno powiedzieć jednoznacznie
Z doswiadczenia wiem ze tak do miesiaca czasu po smierci najlatwiej w miejscach z ktorymi zmarla osoba byla mocno zwiazana emocjonalnie, czesto w nich przebywala.
Ale nie liczylbym na ogladanie zjaw w przescieradle. :)

Szepcząca

Oj zdecydowanie nie są to zjawy w pzreścieradłach. :)
Czy ktoś z Was mili ezo-forumowicze wie jak można pomóc takiemu duchowi ,który swoje bytowanie na tym świecie objawia przez "głos płaczącego dziecka" w pewnym domu ?
Zależy czy to prawdziwy duch dziecka czy nie. To ktoś kto się podszywa czy dziecko?
Wiesz Van, nie wiadomo czy ktoś się podszywa pod dziecko, wiem jedno od znajomych którzy chcieli kupić pewien dom wolnostojący i chcieli pobyć cały dzień w tym domu zanim kupią go poczuć jak się w nim mieszka,to w nocy budził ich płacz dziecka i zanepokojeni tym głosem, absolutnie nie chcą myśleć o tym miejscu. Dom ten jest około 2 km od cmentarza.
Aha... to wiele wyjaśnia... serio. Ja mogę wysłać Ci coś specjalnego na skrzynkę. Chcesz?

A żeby jeszcze offtopu nie było: duchy można spotkać wszędzie, niekoniecznie przy samych ciałach, już częściej w określonych miejscach.

Szepcząca

Dokłądnie tak.
Słuchaj Vana on wie co mówi. W temacie duchów nie ma mocniejszego niz on.
Ciężko jednoznacznie powiedzieć,bo ducha można zobaczyć w miejscu całkowicie nie związanym ze śmiercią czy pochowaniem ciała. Fakt że tam jest największa możliwość,ale nie jest to równoznaczne z pewnościa..
Przekierowanie