Czytałam na forum dużo o magii świec. Mam pytanie chciałam zapalić świece w " intencji" zdrowia moich zwierząt, ponieważ zdarza im się chorować dość często, jakiego koloru powinnam zaświecić świece i w jakim dniu i o jakiej porze, może doradzicie mi co oprócz świec dla nich mogła bym zrobić. czytałam gdzieś że to powinny być świece koloru brązowego i niebieskiego ale na innych stronach pisano o innych kolorach , więc jakie powinny one być? Czy taką świecę powinnam zapalić przy ubywającym księżycu czy przy przybierającym?
Jeśli potrzebujesz swiecy w intencji to zapal. Najlepiej białą bo ona jest na wszystko. Dzień i godzina nie liczy sie. Tak naprawdę palisz świece wówczas, kiedy czujesz potrzebę i to jest najlepszy moment.
Co jeszcze mozesz zrobić dla zwierzaków? Ot choćby Reiki, które daje im sporo zdrowia i witalności. Duzo miłości i ciepła.
A przede wszystkim dbaj o nie, jak należy, rób regularne szczepienia i kontrole weterynaryjne. Dbaj o dobra dietę pupilów (jeśli to pies lub kot daj mu od czasu do czasu surowe mięso wołowe, lub wątróbkę drobiową - kotom nie dawaj wieprzowiny). Niestety kupne karmy nie zawsze są dla naszych pociech dobre i zdrowe. Dbaj by miały ruch - zwłaszcza psy.
I kochaj je, ale to i tak pzrecież robisz