(04-06-2010 00:23:24)marzenka_ak napisał(a): [ -> ]Matko tak bardzo bym chciała aby ktoś mi poprostu pomógł w interpretacji każdej runy np. ISA co oznacza w uczuciach , finansach w zdrowiu. Czytam posty i każda runa ma wiele znaczeń a ja bym chciała aby pokrywały się wasze interpretacje. Napiszę szczerze , uczenie się o runach i poznawanie ich zajmie mi sporo czasu.A wy z waszą wiedzą nabytą po przeczytaniu książek możecie mi pomóc pozdrawiam
Najprosciej to poznać znaczenie runy. Isa, którą podałaś, oznacza Lód, i już wiesz co znaczy w uczucicha: ochłodzenie, zastój, podobnie jak w finansach, tam zamrozenie pieniędzy, wszystko co chłodne i spowolnione, skute lodem.
Runa Gebo - znaczy dar, i wszystko co się z nim wiążę, otrzymujesz coś w darze, miłosć, pracę, inne.
Jera - Rok, plony żniwa, i interpretacja juz jest prosta, co zasiejesz to zbierzesz, nadszedł okres żniw. Coś kończy ale zaczyna coś nowego, co wynika z dotychcasowego
Hagala - grad. - Grad niszczy, potrafi wytłuc plony i wszystko, ale tez jako zamrożona woda jest niejako nasieniem dla ziemi, wiec coś zostanie gwałtownie zniszczone i zrobi miejsce na lepsze zmiany
I każda runa w ten sposób. Polecam też poznać pieśni o runach i samemu je interpretować.
Zwykle jest tak, że najpierw naczytamy się o runach interpretacji z setek ksiażek i stron www, a w koncu odrzucimy wszystko. W pewnym etapie, zostaejsz Ty, Runy i ich nazwy, i po prostu już wiesz.
Takie są runy, medytuj z nimi, z piśniami o nich i nazwą runy, a nic więcej nie będzie potzrebne.